Blog

Hirdetés szöveg

A rövid vagy a hosszú hirdetésszövegek működnek jobban?

Sokan szeretnék röviden, frappánsan elintézni a hirdetéseiket, és törekszenek a rövid szövegek alkalmazására. Úgy gondolják, hogy elég néhány jól megválogatott szó, és aztán ömlenek az állásra jelentkezők, az ügyfelek és az üzleti partnerek is egymásnak adják majd a kilincset. Van egy rossz hírünk…

A rossz hír az, hogy ez nem így működik. Bárkiket is akarunk megszólítani, jobb, ha eleve nem rövid, hanem minimum közepesen hosszú szöveget tervezünk. De olyan is előfordulhat, hogy a legjobb eredményeket a szinte fél könyvnyi szöveg hozza.

A rövid szövegek rejtélye

Internetes és televíziós reklámokban rövid reklámszövegekkel találkozunk: néhány figyelemfelkeltő szó, egy-két frappáns mondat, „Rendelje meg most!”, és kész is a sikertörténet, ugye? A helyzet pont fordítva van: a tévében azért ilyenek a reklámok, mert ennyi elég egy eleve sikeres, kismilliónyi kiskereskedelmi egységben jelenlévő cég számára, hogy emlékeztessen: „Még mindig itt van a termékünk, nyugodtan keresd továbbra is a polcokon, ahogy szoktad, kedves vásárlónk.”

Egy kisvállalkozás például, aki csak egyetlen megyében szolgáltat, és azt is úgy, hogy van egyetlen telephelye, így, röviden, reklámstílusban nem tudja elérni a kívánt célt, mert neki nem emlékeztetőre, hanem eleve még meggyőzésre, bizalomépítésre és hírnév növelésre van szüksége.

A reklámszöveg felépítésének nagyon komoly szakmai szabályai vannak, amikre ezen cikk keretében nem tudunk kitérni, de a tényállásra ki tudunk térni:

A rövid reklámok nagyon rosszul működnek a hosszabb szövegekhez képest, mivel a meggyőzés ereje teljesen hiányzik belőlük.

Az internetes hirdetési platformokon (a mogulokra gondolunk itt) általában csak röviden lehet értekezni – maximálva vannak a karakterszámok –, viszont ahol hosszabb lehetőség is van a publikálás terjedelmét tekintve, ott tipikusan nem szokták kihasználni a hirdetők rendelkezésükre álló keretet.

Hiszen miről is írhatnánk olyan hosszan? – gondolják. – Hát csak tudja a kedves érdeklődő, hogy mit is akarunk mondani 5 szóval! És csak tud olvasni még a szavak között is, ugye?

Hát nem. Nem tudja a kedves érdeklődő, hogy mit akarunk mondani öt összehajigált szóval, és nem tud olvasni a szavak között. Illetve elvárhatjuk, hogy dekódolja a kódolt üzenetünket, de azt akkor már ne várjuk, hogy majd jelentkezik is a hirdetésünkre! A közlő felelőssége az, hogy teljeskörűen közöljön, és ne kelljen hozzá kódfeltörő képesség, hogy valaki megérthesse a mondanivaló lényegét.

Hirdetés szöveg
Ha röviden akarjuk elintézni a hirdetésünk szövegét, akkor nem fogunk vele célt elérni, nem fogjuk megszólítani a potenciális célközönséget.

 

Az optimális szöveghosszúság

Nincs aranyszabály arra vonatkozóan, hogy milyen hosszú legyen a szöveg. De arra van, hogy miről érdemes szólni!

Íme a legfontosabb témák, amikre a hirdetésekben érdemes kitérni:

Mi a hirdetés célja, avagy kit keresünk? Vevőt? Üzleti partnert? A következő kollégát? Álljon ott a legelején egy kereken megfogalmazott, értelmes mondatban!

Miért keressük őt? Ha vevőt keresünk, akkor milyen problémára adunk választ? (Mi a potenciális ügyfél problémája?) Ha üzleti partnerekre vágyunk, akkor mivel foglalkozzanak, milyen együttműködésre keressük őket? Beszállítót keresünk? Vagy esetleg kiszállítót? Ha pedig munkaerőt keresünk, akkor egy csomó témán kell keresztülmennünk, hiszen ez olyan, mintha társat keresnénk: akkor is nagyon pontosan meg kell fogalmaznunk, hogy mit tudunk nyújtani és mit várunk el. Álláshirdetés szöveg-tippek itt>>

– Elérhetőségek, egyéb érdekes infók.

Ha csak ezen a három lépcsőfokon végigmegyünk, máris ott tartunk, hogy egy A/4-es oldalt teleírtunk, és még lenne mit írni, mert közben előbukkan egy csomó új szempont. Azok is legyenek beleszőve a mondanivalóba!

A leghatalmasabb előny

Van egy hatalmas előnye a kellő hosszúságú szövegnek: nem kell minden érdeklődőnek ugyanazt szóról szóra elmondani telefonban, és nem kell attól félni sem, hogy valaki félreértelmez valamit. Mint ahogy attól sem, hogy olyanok jelentkeznek tömegével, akiknek pont nem szólna a szöveg…

Érdemes jó alaposan körbejárni mindent, kipublikálni, aztán a hirdetés úgy teszi a dolgát, mintha alkalmaztunk volna egy marketingest-értékesítőt-fejvadászt. Vagy akár mindhármat.

Az álláshirdetések rejtelmeiről itt találsz külön hasznos infókat>>

Hirdetésfeladás itt>>