Blog

AgenaJobs.com

Hol keresnek a legtöbben állást? Álláspiaci körkép 2021. májusáról

Szokásunkhoz híven kutatást végeztünk az álláspiaci érdeklődések, igények és trendek ügyében, és találtunk is néhány érdekes adatot, ezeket tesszük most közzé.

Alapvető kérdéseink és jelen kutatásunk tárgya az volt, hogy HOL kerestek a legtöbben állást és egyébként MILYEN állást keresnek leginkább?

Lássuk először a helyeket: avagy hol a legfelpezsdültebb most az álláspiac? Az adatokat a felhasználók keresései alapján rendeztük össze.

Városok, ahol a leginkább keresgélnek állásügyben az emberek:

Budapest 13%

Debrecen 3%

Miskolc 3%

Eger 3%

Szeged 2%

Minden más város ezek alatt van százalékban, de összességében azok teszik ki a 75%-ot, tehát meglehetősen szétszóródnak az álláskeresők, de egyértelműen Budapesten koncentrálódik a legnagyobb erő. Meg vagyunk ezen lepve? Ugye nem?

Debrecen, Miskolc, Eger és Szeged konkrét megjelenése a listán persze beszédes, a nagyvárosokban és megyeszékhelyeken nyilvánvalóan nagyobb a mozgolódás, de az sem véletlen, hogy nem Szombathelyen vagy Pécsett keresnek a legtöbben ilyen egyértelműen.

Legaktívabb megyék:

Budapest: 13%

Pest megye: 9%

Borsod-Abaúj Zemplén megye: 7%

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 6%

Hajdú-Bihar megye: 6%

Más: 59%

Természetesen Budapest nem megye, de olyan jelentős felszívó erővel bír a főváros, hogy még a legaktívabb Pest megyét is jócskán előzi. Összességében viszont kijelenthetjük, hogy Pest megye és Budapest környéke már együttesen 22%-os aktivitást „birtokolnak” az országos álláspiacon, és ez is azt mutatja, hogy az ország meglehetősen vízfejű.

És mit keresnek az álláskeresők?

A 2021 áprilisi kutatásunkhoz képest van egy kis eltolódás a volumenekben, de ezek nem jelentősek, illetve a sorrend is maradt. Itt találod az áprilisi kutatásunkat>>

Nos, milyen következtetést vonsz el ezekből az adatokból a magad számára?

Itt tudsz hirdetést feladni>>

Affiliate lehetőségünket pedig itt találod>>