Blog

AgenaJobs.com

Miért érdemes az AgenaJobs.com-on hirdetni?

Lássuk az AgenaJobs.com-on történő hirdetés mellett szóló érveket – mert van ám ilyenből „néhány” 😊.

Időtálló hirdetések

A különböző – más – hirdetési rendszerekben nagyon nehéz úgy jelen lenni, hogy akár például a hirdető is megtalálja a saját hirdetését olyan formában, ahogy a célközönség látja. A megjelenés-alapú hirdetési rendszerekben senki élő emberfia nem tudja követni, hogy hol és kiknek jelenik meg a hirdetés, és valóban annyiszor jelenik-e meg valódi emberek szeme előtt, amit a statisztikák jeleznek, mert ezt követni már csak algoritmusok algoritmusai tudják.

A kattintás alapú hirdetéseknél pedig szintén iszonyatosan nehéz követni, hogy a hirdetésünk az adott időpillanatban milyen formában, milyen szöveggel jelenik meg a közönség bizonyos tagjai előtt, ráadásul ugyanannak az embernek csak néhányszor jelenik meg ugyanúgy. Ezt is algoritmusok szabályozzák, amikbe ember már nem nyúlhat bele.

Így ezeket a modern hirdetéseket nem lehet követni, hogy kinek-hol-mikor-milyen formában jelennek meg. Várhatjuk az eredményeket, de nagyon sokszor várhatjuk ezt életünk végéig is, miközben fogalmunk sem lehet, hogy az elmaradó hirdetési eredményeket mi okozza! De megkérdezni sem tudunk senkit, mert az algoritmusok „lelki világába” senkinek sincs betekintése.

Amikor azt mondjuk, hogy az AgenaJobs.com-on időtállóak a hirdetések, az azt jelenti, hogy egyrészt mindig megtalálhatóak a hirdetések az eredeti linkjükön, másrészt mindenkinek ugyanaz jelenik meg, amin egyébként bármikor lehet módosítani is, ha úgy kívánja a hirdető.

Mi is tudjuk, hogy sok-sok lózung kering a köztudatban a személyre szabott hirdetések hatékonyságáról, de az igazság az, hogy a legtöbb fogyasztót ezek a túlságosan személyre szabott reklámok inkább megrémítik, és ez egy önvédelmi mechanizmus egyébként az emberiség részéről. Mi ezért sem alkalmazunk algoritmusokat. Mi az időtállóságban hiszünk, és ennek hozadéka a következő érvünk is:

Jól bevált, közérthető formátum

A nálunk megjelenő hirdetési formátumok nemcsak néhány éve – mint más platformoknál –, de több, mint száz éve bizonyítottak már, hiszen a mi formátumaink már a nyomtatott hirdetések fénykorában is érvényesek voltak, és MŰKÖDTEK. És működnek most is.

Megfelelő és kedvező ár/érték arány

Egy vállalkozás számára mindig veszélyes az olcsóságot kommunikálni, mert az olcsóságnak van egy olyan kicsengése, hogy „Ami olcsó, az biztosan nem elég színvonalas.”, de mi hiszünk a gondolkodás emberi képességében: úgy vagyunk relatíve olcsók az AgenaJobs szolgáltatásával, hogy közben a legjobbak közé törekszünk, és közben hiszünk abban is, hogy az ügyfeleink ezt át is látják. Úgy vagyunk olcsók, hogy eléggé színvonalasok is vagyunk.

Előre kalkulálható, fix költségek

Mi is tudjuk, hogy nagyon vonzó – már-már beugratósan vonzó – az a máshol alkalmazott üzleti modell és kommunikációs frázis, hogy „csak a kattintásokért kell fizetned”, illetve, hogy „nálunk a megjelenések után kell fizetned, utólag” de ez egyben azt is jelenti, hogy a végén mindig meglepődsz, hogy „Juj, már megint mennyit kellett fizetnem…” Mi nem szeretjük az utólag meglepődést. Mi előre tudatjuk, hogy mennyi lesz a hirdetés, ráadásul az árakat mindig láthatod nyilvánosan, nem titkolózunk. Hirdetési áraink>>

Ezek az árak fixek, mindenkire csak ezek tudnak vonatkozni.

Nincs licit

Bizonyos hirdetési rendszerekben igazából licitálnod kell, hogy te jelenj meg a legkedvezőbb pozícióban. Az előző ponttal egybefoglalva ez azt is eredményezheti, hogy őrjöngő versenybe bonyolódsz a versenytársakkal, aminek a végén mindenki a gatyáját is ráfizeti a hirdetésre, egymás hirdetését kattintgatjátok le – hiszen az fogyasztja például a napi hirdetési limitet (lásd alább) –, a vásárlók meg mennek a keresőoptimalizálásban egyébként élenjáró, organikus találati listán elől szereplő, témában releváns blogra vagy hírportálra informálódni. Minden hirdető elkölti a maximumot, amit ajánl, de eredménye csak egynek lesz, illetve az is lehet, hogy egy hirdetőnek sem… Sok vállalkozás szenvedte már meg a licitháborút, nálunk semmi ilyesmi nincs. (Ez is kapcsolódik az időtállósághoz.) De térjünk is vissza a napi limitre:

Nincs napi limit, napi hirdetési keret, nincs megjelenési korlát

A modern hirdetési rendszerek átka(!!!) a napi költési limit, a napi hirdetési összeg zárt kerete – amit előre meg kell adnod –, és amit ha elérsz, akkor aznap már nem jelenik meg a hirdetés SENKINEK. Ha túl kicsi a keret, akkor MÉG senkinek nem jelenik meg, ha meg túl nagy a keret, és ez a versenytársak szemét szúrja, akkor meg MÁR hirtelen senkinek sem jelenik meg. Ha jó a hirdetés, és működik, akkor is alap, hogy estére már nem jelenik meg, mert „saaaaajnos lefogyott a keret, ideje lenne megemelni ugyebár…”

Igen, mi is tudjuk, hogy ezek a jelenlegi online marketing trendek, meg ezek milyen menők már, hogy ilyen okos rendszerek okoskodnak az emberek és vállalkozások sorsa fölött, de mi egyáltalán nem értünk ezekkel egyet, és kifejezetten károsnak tartjuk az ilyen, szintén erőn felüli versenyhelyzetbe való belebonyolódást erőltető hipermodern megoldásokat. Egyszerűbben megfogalmazva: nagyon káros az a kényszerítő erő, amit a modern hirdetési rendszerek nyomnak a hirdetőkre. Káros. Veszélyes.

Magyarázza meg valaki közgazdaságilag, hogy miért előnyös nekem, mint hirdetőnek, hogy egyszer csak lekapcsol a hirdetés, mert lefogyott egy kitalált-kreált-erőltetett keret, és akkor, ha valaki ezt elmagyarázza, akkor aláírom, hogy az egy remek megoldás. De addig, amíg közgazdaságilag tudományos magyarázatot nem kapok arra, hogy miért jó a hirdetőnek a korlát, addig itt, az AgenaJobs-on nem lesz ilyen – vagyis ebből kifolyólag soha nem lesz ilyen, mert az elmúlt 15 évben erre a kérdésre nem született még korrekt válasz, pedig én kerestem.

Kizárólag a hirdetési rendszereknek jó a korlát, hiszen így a hirdető kénytelen többet fizetni, nagyobb költségkeretben gondolkodni, de mi olyan hirdetési rendszert építünk, ami a hirdetőknek jó. Mert mi a tisztességes, korrekt üzletben hiszünk.

Gyorsaság

Nálunk az sem fordulhat elő, hogy már fél napja bűvészkedsz a rendszerben, és akkor derül ki számodra, hogy „Uhh, ennyibe kerül?”, mert a második lépésben már csomagot választasz, tehát pár perc alatt már eljutsz eddig a fázisig, aztán már fizetsz is. Lényegében három lépésből áll az egész, tehát nagyon gyorsan kivitelezhető a hirdetés. Az árainkat még mindig itt találod>>

Előre fizetsz

Tudjuk, hogy nagyon csábító csak utólag fizetni, de amikor előre fizetsz valamiért, akkor keletkeznek vásárlói jogaid. Addig nem. Ezen érdemes úgy egyébként is elgondolkodnod, hogy milyen világ épül ki körülöttünk, és hogy jó-e az neked, és hogy hagyod-e… Mi azért is csináljuk a hagyományos módon, mert ez így tisztességes és mindenki számára jogokat biztosító ügylet.

Nincsenek durva karakterkorlátok

Nálunk sincs végtelen karakterszám – ahogy sehol sem, hiszen akkor könyvnyi tartalmat is fel lehetne másolni a hirdetésmezőbe, ami már kontraproduktív lenne –, de nincsenek pár szónyi mennyiségre behatárolt leütésszám korlátok sem. A magyar nyelvben vannak kifejezetten hosszú szavak is, amik fontos mondanivalókat hordoznak, és mi szeretünk jelzőket is használni. Az angol nyelvre kitalált hirdetési rendszerek kifejezetten frusztrálóak, ha magyar nyelven akarunk hirdetni, mert azokat csak úgy lehet használni, ha végletesen lebutítjuk a mondanivalót, és eltekintünk a magyar nyelvtan alapvető szabályaitól is – például a névelők használatától. Az angol nyelvre optimalizált rendszerek kiábrándítóak, és ezek után nem is várhatjuk, hogy a célközönségünk értse a mondanivalónkat.

Az AgenaJobs.com-on hosszabban is kifejtheted a mondandódat, nem kell néhány szóra korlátoznod a vállalkozásod bemutatását vagy a szolgáltatásod leírását. Természetesen hirdethetsz apróhirdetés-jellegű szöveggel is, de azt javasoljuk, hogy bátran mondj el mindent, amit úgy egyébként is elmondanál minden érdeklődőnek!

A hirdetések megoszthatóak a közvetlen linkjükkel

Bármennyire is furcsa, létezik olyan hirdetési rendszer, ahol az, hogy a hirdetést egy linkkel meg tudd osztani, nem igazán opció számodra, hirdető számára. Nálunk ez adott.

Keresőoptimalizálási előnyök

A hirdetésekbe tehetsz a weboldaladra mutató linkeket is, tehát keresőoptimalizálási szempontból sem mellékes, hogy a nálunk megjelent hirdetések SEO erőt is képviselnek. A link természetesen a vállalkozásoddal kapcsolatban releváns tartalomból fog a weboldaladra mutatni, ami – kérdezd meg persze SEO szakértődet erről nyugodtan – kifejezetten fontos, ha valóban előnyt akarsz a versenyszférában.

Összegezve az AgenaJobs hirdetések előnyeit:

 • Időtálló hirdetések
 • Jól bevált, közérthető formátum,
 • Kedvező ár/érték arány,
 • Előre kalkulálható, fix költségek,
 • Nincs licit,
 • Nincs napi megjelenési limit,
 • Gyors és egyszerű,
 • Előre fizetsz (jogok),
 • Nincs karakterkorlát,
 • Megosztható hirdetések,
 • SEO előnyök.

Itt tudsz hirdetést feladni>>

Affiliate lehetőségünket pedig itt találod>>

Jó munkát!

Vidi Rita