Kommunikációs tippek

Hogyan kezdj neki a kommunikációnak?

Van abban ráció, amikor azt mondják, hogy az első lépés megtétele a legnehezebb, elvégre örök igazság, hogy minden kezdet nehéz. Hogyan érdemes belekezdeni olyan termékek ajánlásába, amikről eddig soha nem beszéltünk? Mit fognak szólni az olvasóink, látogatóink?

Nem fognak elriadni, megrettenni, netán meggyűlölni bennünket?

Hát akkor, menjünk sorban!

Így kezdj bele!

Azt javaslom, hogy akár az AgenaJobs.com hirdetési lehetőségeinek népszerűsítése az első eladható dolog az életedben, akár már van rutinod mások termékeinek ajánlásában, kezdj bele akár minden átmenet nélkül!

Nem kell magyarázkodnod, nem kell semmit hosszasan felvezetned, nem kell kerülgetned a forró kását, de ha már a kajáknál tartunk, akkor nem kell rizsáznod sem, egyszerűen csak vágj a közepébe.

Hogy hogyan?

Probléma centrikusan!

Mindenki szereti, hogy ha RÓLA van szó, vagyis, ha önmagáról olvas. Ha a problémáikról beszélsz, biztosan oda fognak rád figyelni, mert az agyuk ebben a tekintetben automatikusan koncentrálni kezd a témára, és úgy érzik, hogy pontosan hozzájuk szólsz, úgy érzik, mintha néven szólították volna őket.

Mondok egy példát: a hirdetési lehetőségekre például úgy lehet a legkönnyebben felkelteni a potenciális hirdetők figyelmét, ha ilyeneket írsz róla:

„Te is rájöttél már, hogy hirdetni sok helyen lehet, csak épp nem mindenhol érdemes? Te is szenvedtél már azzal, hogy a hirdetéseid fabatkát sem értek? Most itt van egy új hirdetői rendszer és hirdetési oldal azoknak, akik szerint a munka nemesít és értéket teremt. Érdekelnek a részletek? Kattints a linkre!”

És persze odateszed alá a saját affiliate linkedet.

Ugye milyen egyszerűnek tűnik? Mert az is!

Mik lehetnek még problémáik azoknak, akik hirdetni akarnak, mert el akarnak érni valamilyen célt a hirdetés által, de vagy soha nem csináltak már ilyet, vagy már egy csomó más megoldásban csalódtak. Ilyen problémáikra lehet konkrétan rákérdezni:

  • Téged is frusztrál, hogy mennyire bonyolultak manapság az online hirdetési rendszerek?
  • Te is vesztél már el a hirdetői rendszerek labirintusában?
  • Te is voltál már úgy, hogy gyorsan és tartósan kellettek volna új ügyfelek, de azt sem tudtad, hogy hol hirdess hirtelen?
  • Te is fizetted már rá a gatyádat mindenféle hirdetésre, eredmények nélkül?
  • Te is gondoltál már arra, hogy jó lenne hirdetni, de azt sem tudod, hol kezdd el?

És így tovább.

Képzeld el, milyen küzdelmeik vannak a potenciális hirdetőknek, és KÉRDEZZ RÁ a küzdelemre. Majd mutasd meg nekik, hogy hol van a megoldás (az affiliate linked mögött, természetesen).

Még folytatjuk, most CSINÁLD!

Egy külön érdekesség – Vigyázat, két célcsoport az oldalon, de csak az egyik termel neked jutalékot!

Az AgenaJobs.com oldalon két jól elkülöníthető célcsoporttal találkozhatsz:

1.) A hirdetők, akik munkavállalót, beszállítót, alvállalkozót, üzleti partnert, vagy épp ügyfeleket keresnek hirdetésben.

2.) Sok százezernyi látogató, akik ezeket a hirdetéseket böngészik, mert mondjuk állást keresnek, információkat gyűjtenek a potenciális munkáltatójukról, vagy közeli boltot keresnek, vagy szolgáltatóra, szakemberre van szükségük. Ők nem hirdetnek, így nem is fizetnek hirdetésekért.

Jutalékot az 1-es pontban szereplő célközönségnek szóló kommunikáció tud  neked termelni neked.

Tehát irányukba érdemes kommunikálni, hiszen ők jönnek el ide és költenek pénzt, nem pedig a 2-es csoport, akik ugyan sokkal többen vannak, de ők az affiliate partnereink számára közvetve hasznosak: ha sok a látogató, akkor sokkal könnyebb rávenni az 1-es csoport leginkább vállalkozói célközönségét arra, hogy hirdessenek, de te ne látogatókat küldj alapvetően – az nagyon könnyű  lenne egyébként -, hanem hirdetőket. Ez nem annyira könnyű, de a számos affiliate lehetőség között még egyébként ez a legkönnyebb :).

Jó munkát!