Affiliate GYIK – AgenaJobs.com

Szeretnél pénzt keresni azzal, hogy másoknak ajánlod az AgenaJobs.com hirdetési lehetőségét?

Akkor a legjobb helyen vagy, most figyelj alaposan!

Az AgenaJobs.com oldalon lehetőséged van független partnerként a hirdetés lehetőségét ajánlani másoknak, és a sikeres ajánlások – tehát regisztrál, hirdetést indít és ki is fizeti azt a rajtad keresztül érkezett felhasználó – után jutalékot fizetünk. Ennek részleteit találod itt alább.

Gyakran ismételt kérdések a partnerprogramról – Benned is felmerültek ezek? Olvasd végig, gondold végig, és ha maradt még kérdésed, kérdezz!

“Hogyan lehet csatlakozni az AgenaJobs.com affiliate rendszeréhez?”

Két lépésben:

1.) Regisztrálj magadnak fiókot itt>> Regisztráció. Ez egy egylépéses folyamat, a jelszavadat te adod meg, utána azonnal be is léptet a rendszer (minderről emailt is kapsz majd).

2.) Regisztráció után máris jelentkezhetsz az affiliate programunkba, itt>> AgenaJobs.com Affiliate

Ha van már fiókod regisztrálva az oldalon, akkor nem kell új regisztráció, akkor csak lépj be és utána jelentkezz az affiliate programba!

A jelentkezőket minden esetben egy adminisztrátor hagyja jóvá, ez a folyamat a pár perctől a néhány órán át is eltarthat, tehát legyél türelmes. A jóváhagyásról emailt küldünk, onnan fogod tudni, hogy sikeresen végigfutott a folyamat.

Nem bonyolult, de mivel itt üzleti kapcsolatról van szó, fontos a két lépcsős rendszer, gondolom ez érthető.

De még mielőtt jelentkeznél, mindenképp olvasd el az alábbiakat, mert ez segít képbe kerülni!

„Mennyi a jutalék?”

Minden végrehajtott – tehát kifizetett – vásárlás után 10% a jutalék. Ez még a kereskedelemben is tisztességes árrésnek számít manapság, de neked se boltot nem kell nyitnod, se árukészletet nem kell tartanod, se engedélyeket nem kell beszerezned, se ügyfelekkel nem kell bajlódnod.
A hirdetési lehetőségeket minden szolgáltató cég keresi, ezért ez az egyik legkönnyebben eladható termék. Ha például valaki az éppen akciós Basic Hirdetés csomagot vásárolja meg rajtad keresztül (7990,- forintért), akkor a jutalékod 799 forint. Ez jelenleg a legolcsóbb hirdetési csomagunk, éppen ezért elképesztően eredményesen lehet eladni. Úgy is mondhatnánk, hogy könnyű eladni – és ezzel gyakorolni. 🙂

“Van felső értékhatára a jutaléknak?”

Dehogy van! Amennyit ténylegesen elérsz eredményként, annyit számlázol, annyit fizetünk. Nincs felső értékhatár.

„Mik a feltételei az AgenaJobs.com affiliate programhoz való csatlakozásnak?

Ahhoz, hogy csatlakozni tudj a programhoz,
a.) saját weboldallal, vagy
b.) nagyszámú ismerőssel kell rendelkezned, akikkel online tudsz kommunikálni.

Ha még nincs weboldalad, de most felcsillant a szemed, hogy lehetne, akkor vágj bele!

A csatlakozást egy egyszerű regisztrációval indítod el, melynek során majd a szabályokat is el kell fogadod. Regisztráció az affiliate programba>>

„Szükséges a számlaképesség?”

Igen.

„Milyen időközönként juthatok a jutalékomhoz?”

Havonta legfeljebb egyszer kérünk tőled számlát, ennek kibocsájtási időpontját te határozod meg a hónapon belül, de például a hónap utolsó napja remek alkalom lehet erre. Természetesen csak akkor, ha van mit kiszámlázni, és reméljük, hogy lesz! A számlát 8 napos határidővel és átutalással kérjük kiállítani majd, a végösszeg a számlán, az az összeg kell, hogy legyen, ami a rendszerünkben látszik számodra kifizetetlen jutalékként, fillérre pontosan (plusz áfa és egyéb költségek már nem kerülhetnek rá).

„Már a regisztrációnál is szükséges a számlaképesség?”

Nem. Elkezdheted a munkát már korábban is, de amikor a kifizetést kéred, akkorra  már szükséges a számla. De nem kötelező ennek egy hónapon belül átfutnia, rád van bízva, hogy mikor kéred ki a jutalékodat, mi folyamatosan, hónapról-hónapra görgetjük, tehát hónapfordulóval NEM nullázódik ki a még bennlévő jutalék.

“Levásárolhatom a jutalékomat az oldalon?”

Igen! De mi jobban szeretünk fizetni :). Van lehetőség a levásárlásra, de ne erre állítsd be magad hosszú távon!

„Hogy működik ez az egész a gyakorlatban?”

A csatlakozáskor a rendszer generál számodra egy egyedi azonosító kódot, amit majd a linkekben fel kell tüntetned, hiszen ezzel mérjük, hogy melyik látogató melyik partneren keresztül érkezett.

Tehát minden affiliate partnernek van egy saját referáló linkje, saját referáló azonosítóval. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a tevékenységet, akkor ezt a saját, referáló linket kell majd megosztanod ott, ahol hatékonynak gondolod: saját blogon, saját FB oldalon, saját FB csoportban, email listán, fórumon, ismerőseidnek, Youtube videó leírásban (kapcsolódó tartalmaknál természetesen) stb. Természetesen semmire sem fogsz menni az ész nélküli linkmegosztásokkal, erről külön kis oktatást kapsz a csatlakozás után, hogy mit hogyan érdemes és etikus csinálni.

Számunkra az a fontos, hogy te sikeres legyél, mert a marketingünk gerincét fogja alkotni az affiliate rendszer. Ha te nem vagy sikeres, akkor mi sem.

„Mit kell linkelni? Az oldalt? Vagy a termékeket?”

Linkelheted csupán csak az AgenaJobs.com főoldalát, de nagyon hatékony, ha esetleg a hirdetések oldalát mutatod meg a potenciális hirdetőknek, hogy lássák, hogyan is néz majd ki az ő hirdetésük a többi között.  Ne hidd, hogy a kényelmesség – főoldal olykor-olykor meglinkelése – majd előre visz. Nem fog. Tegyél bele egy kis kraftot, linkeld a hirdetések oldalát, írj hozzá változatos, rövid ajánló szöveget, és megsokszorozod a lehetőséget a magad számára.

„Honnan tudja a rendszer, hogy rajtam keresztül érkezett a vásárló?”

Onnan, hogy egy cookie-val megjelöli a látogatók böngészőjét a rendszer – adatvédelmi szabályzatunkban is benne van ez a tény, külön pontban tárgyalva –, és aztán 10 napig tárolja azt az infót róla, hogy melyik affiliate partnerünk referáló linkjén keresztül érkezett.
Ha közben másik referáló linkre is rákattint ugyanaz a látogató, aki rajtad keresztül már járt az oldalon, akkor az új kattintást fogja a rendszer figyelembe venni a jutalék elszámolásánál. Tehát, ha te tegnap megosztottad a linket, és valaki rákattintott, de ma valaki más is megosztja például a főoldalra mutató linket a saját referáló linkjén keresztül, és az az illető, aki tegnap rajtad keresztül jött, ma pedig már valaki máson keresztül, akkor az a másik affiliate partner felülírja a te referálásodat.
De ez fordítva is így van: ha valaki révén már korábban kattintott a látogató, de nálad kap végső kedvet a vásárlásra, akkor számodra lesz jóváírva a vásárlás utáni jutalék. Érdemes tehát aktívnak, szorgalmasnak és célratörőnek lenni, mert az nyer, aki a legnaprakészebb és aki a legjobban tudja előkészíteni a vásárlást a látogatók fejében. Ez egy verseny, amiben vannak győztesek, de nemcsak egy győztes lehet, hanem számtalan.

„Honnan tudom, hogy mennyi a jutalékom, milyen eredményeim vannak?”

A jutalékodat és a partnerprogramban elért eredményeidet és statisztikáidat a saját partneri oldalon folyamatosan követheted. Itt láthatod az eredményeidet, ha már regisztráltál az affiliate programunkba. Ha még nem regisztráltál, akkor a regisztrációs űrlapot látod :). Ha már regisztrált affiliate partner vagy, akkor itt tudsz belépni: Belépés. Utána pedig irány az Affiliate Area, és máris képben leszel.

„Hogyan lehetek eredményes ebben a rendszerben?”

Egyrészt úgy, hogy alkalmazod a marketing alapvetéseket és közben tisztában vagy alapvető értékesítési megoldásokkal is. Azért kellenek ezek a tudományok, mert megezerszerezheted az eredményeidet, ha tudatosan használod a marketingben és az értékesítésben rejlő lehetőségeket. Az affiliate az a marketing egyik kiváló eszköze, de ha közben az értékesítés meggyőző erejét is alkalmazod, akkor elképesztő eredményeket tudsz majd elérni.

A marketingről és az értékesítésről minden csatlakozó kap egy kis kiképzést, és azt találtuk ki, hogy a legeredményesebb partnereknek továbbképzéseket is tartunk (ingyen).

Másrészt pedig úgy lehetsz eredményes a rendszerben, ha beleadsz mindent, amit bele tudsz adni: időt, energiát, kreativitást, szorgalmat, eltökéltséget. Nem kell bele külön pénzt tenni, nem kell befektetni, nem kell álmatlanul forgolódni éjszakánként. Egyszerűen csak csinálni kell.

„Mennyi pénzt lehet ezzel keresni?”

Rajtad múlik. Mondjak összeget? Havi 150ezer forint elég lesz? Vagy 480ezer? Mennyit szeretnél? Nem én döntöm el, hogy milyen szellemi erőforrásokat vagy hajlandó megmozgatni, és hogy milyen céljaid legyenek, ezeket neked kell eldöntened. Bármennyi is lesz a jutalékod, kiszámlázod és kifizetjük.

Az AgenaJobs.com-on egy pofonegyszerű terméket kell eladni: a hirdetési lehetőséget. Ezek könnyen eladhatóak és van rájuk kereslet is.

„Jól értem akkor, hogy igazából csak kommunikálni kell, aztán a rendszer elvégzi a többi feladatot?”

Igen. Értékesítés orientált marketing kommunikációt érdemes folytatni, rendszeresen és céltudatosan, és annak biztosan meglesz az eredménye. Nem kell eltitkolni-elhallgatni a látogatók elől, hogy fizetős hirdetési lehetőséget ajánlasz, sőt! Ne tömegekben gondolkozz, hanem kvalifikált érdeklődőkben. Elég egy látogató is, ha ő tényleg befizet a hirdetésre, igaz?

„Használhatom a hirdetéscsomagoknál található leírásokat kedvcsinálónak?”

Igen, de nem tüntetheted fel saját szerzeményedként – csak erre kérünk ügyelni.

Ha bármi kérdésed lenne még, tedd fel emailben! contact@ritartacademy.com

Ha pedig nincs kérdésed, akkor itt tudsz jelentkezni az után, miután már regisztráltál magadnak egy fiókot az AgenaJobs.com-on: Affiliate regisztráció partnerként>>

Technikai GYIK az Affiliate rendszerhez – segítség számlázáshoz, referencia link létrehozásához, stb.>>