Hirdetési irányelveink – AgenaJobs Hirdetői Kódex

Szeretnénk a felhasználóink számára semmit sem kötelező érvénnyel előírni, de azt is szeretnénk egyértelműsíteni, hogy vannak bizonyos alapvető normák, amiket mindenkinek szem előtt kell tartania.

Az irányelvek nem törvények, csak iránymutatások, de mi ezeket kénytelenek vagyunk szigorúan venni, hogy a minőség fenntartható legyen. Az irányelveknek nem megfelelő hirdetéseket elérhetetlenné tesszük és megkérjük a publikálóját, hogy fogalmazza át, vagy gondolja át a megjelenést, és csak átdolgozás után kerülhetnek újra a felhasználók elé. Minden másban támpontot az ÁSZF-ünk nyújt.

Nincs sok pontja az irányelveinknek, de ezek lényegesek.

AgenaJobs.com hirdetési irányelvek, avagy AgenaJobs Hirdetői Kódex

1.) Ügyelj arra, hogy még véletlenül se legyen megtévesztő a hirdetés: ne legyen vonzóbb az ajánlat, mint amit valóban nyújtasz, és ami valóban elérhető a hirdetés célközönsége számára. (Pl. Akciók, leárazás, elérhető mennyiség, stb.)

2.) Külön törvényekkel, rendeletekkel, esetleg szakmai etikai kódexekkel szabályozott szakmákban tartsd be a törvényi és etikai ajánlásokat!

3.) Előbb inkább kérdezz, mintsem utólag kelljen törölnünk egy hirdetést! – Bátran tedd fel a kérdésedet az agenajobs@gmail.com vagy a contact@ritartacademy.com email címeken, és szívesen segítünk!

4.) Ügyelj a helyesírás szabályaira! A hirdetéseidet tudod szerkeszteni utólag, de ne az legyen az alapvetés, hogy ötvenszer nyúlsz hozzá, mert a rendszer a túl sok próbálkozást ki fogja szűrni és átmenetileg letilt (ez egy védelmi mechanizmus). Szerkeszd meg a hirdetésedet előbb egy szövegszerkesztőben vagy jegyzettömbben, ellenőrizd a helyesírást, olvasd át utoljára még egyszer, és utána töltsd fel és publikáld!

5.) 18+-os jellegű hirdetéseket – ide tartoznak a dohánytermékekkel, alkohollal, szerencsejátékkal, emberi szövettel, fegyverekkel, lőfegyverekkel, ezek tartozékaival és alkatrészeivel, ezekkel kapcsolatos szolgáltatásokkal, szexuális jellegű szolgáltatásokkal és ehhez kapcsolódó termékek kereskedelmével kapcsolatos hirdetések is – nem lehet feltölteni. Ha mégis megtörténik, nemcsak töröljük a hirdetést, de örökösen ki is tiltunk a rendszerből.

6.) Tilos a gyerekeknek, fiatalkorúaknak, kifejezetten a 18 év alattiaknak szóló reklám.

7.) Tilos hirdetni bármi olyasmit, ami bűncselekményekhez kapcsolható, köthető, vagy bármilyen laza viszonyban van a büntető törvénykönyv bármelyik passzusával. Ezen pont keretében tilos bármilyen olyan jellegű hirdetés, aminek tárgya olyan áru vagy szolgáltatás, amelynek előállítása vagy kereskedelme jogszabályba ütközik.

Az irányelveink folyamatosan bővülhetnek még újabb pontokkal, tehát érdemes rendszeresen visszatérni és újra és újra átolvasni.