Blog

Agena Házmester Szolgáltatás

Agena Házmester Szolgáltatás céges ügyfeleknek

Az üzlethelyiségek és irodahelyiségek makulátlan állapotban tartása

Ott, ahol ügyfeleket, vendégeket fogadnak, ott a makulátlan szónak kell uralkodnia. Nem lehet kosz, nem lehet por, nem lehet pókháló a sarokban, de nem málladozhat a fal és foltos sem lehet (a plafon sem), de megengedhetetlen a felpattogzó festék látványa is.

A padlónak, szőnyegeknek, illesztékeknek tökéletesnek kell lenniük, a mellékhelyiségekre vonatkozóan pedig a pazar jelző kell, hogy eszünkbe jusson a látványról.

Ha valami meghibásodik, azonnal a javításra kell koncentrálni, egy percig sem szabad halogatni ezeket, hiszen akár üzemi balesetet is okozhat – mondjuk – egy kilazult asztalláb.
De egyébként nemcsak az ügyfelek felé mutatott kép a fontos, hanem a munkatársak felé mutatott kép is, hiszen ma már minden cég tudja, hogy a munkaerő megtartása mennyire kifizetődő.

Sok cég akarja úgy megoldani a telephelyüzemeltetési feladatokat, hogy azokat az egyébként más feladatokra szerződött munkavállalókra hárítják.

Ez több szempontból is aggályos:

1.) A munkavállalók szakképzett szakemberek például egy hirtelen előállt hiba elhárításával kapcsolatban?
2.) Kaptak róla munkavédelmi kiképzést?
3.) A feladat elvégzése szerepel a munkaköri leírásukban?
4.) A feladat elvégzése ügyében rendelkeznek felelősségbiztosítással?
5.) Kapnak az elvégzett külön feladatért plusz juttatást?
6.) Tudja a cégvezető mindezekből kifolyólag számszerűsíteni, összegben kifejezni a havi karbantartásra és a telephelyüzemeltetésre fordított összegeket, vagy a munkavállalói által elvégzett, tűzoltás jellegű közbeavatkozások révén erről igazából fogalma sincs?

Egy telephelyet üzemeltetni, még ha az csak egy iroda is, messze túlmutat a munkavállalói munkaköri leírásban foglaltakon. Egy izzót otthon is kicserél az ember, de ez a munkahelyén nem a feladata, hacsak nincs benne a munkaszerződésében.

Ha Önnek tehát vállalkozása, cége, irodája, üzlethelyisége, szálláshelye van, és szeretné az üzemeltetést ugyanolyan gondos kezekben tudni, mint ahogy egyébként az elvégzett vállalkozási tevékenységei is gondos kezekben vannak az Ön kezében, akkor már tudja a választ: az Agena Házmester Szolgáltatás leveszi a válláról a terhet, miközben az ügyfelei, vendégei és a munkavállalói is csak a makulátlansággal és a felelősségteljes cégvezetéssel találkoznak.

Árak és díjak – Agena Házmester Szolgáltatás

A céges ügyfeleknek biztosított árszabásunk megegyezik a magánszemélyek számára nyújtott szolgáltatási árakkal. Itt tájékozódhatsz részletesen az Agena Házmester Szolgáltatás árairól>>

Miért éri meg inkább házmester szolgáltatót céget igénybe venni, mintsem munkavállalót alkalmazni a feladatra?

Első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy az anyagiak dominálnak akkor, amikor a cégek az Agena Házmester szolgáltatást veszik igénybe: a felmérés és az árajánlat adás során gyakran kiderül, hogy sokkal olcsóbb és költséghatékonyabb külsős céget megbízni a házmesteri, házgondnoki feladatokkal, mint akár részmunkaidőben foglalkoztatni valakit. Ez persze csak akkor derülhet ki, hogy ha árajánlatot kérsz :). Itt tájékozódhatsz részletesen az Agena Házmester Szolgáltatás árairól>>

Általában egy kisvállalkozás telephelyének. üzlethelyiségeinek, irodáinak gondnoki feladatai nem jelentenek akkora feladatvolument, hogy megérje egy embert erre külön felvenniük. Ugyanakkor az szokott lenni általában a szokásos gondolatmenet, hogy felvesznek heti legalább 36 órás munkaviszonyba egy ügyes kezű embert, akire első körben napi 1-2-3 órányi munkát bíznak, és az a terv hosszú távon, hogy majd még mindenféle feladatokat hozzá delegálnak, amik még adódnak a napi ügymenetben. Szezonálisan is eltérő lehet a munkaerőigény, így a házmesteri pozíciót betöltő munkavállaló munkaideje ettől függően hol csúcsra járatott, hol pedig kifejezetten alultervezett (más szóval: olyankor beindul a tengés-lengés).

Ennek nagyon gyorsan munkaerő elvándorlás lesz a vége, ami még a jobbik eset tud lenni, mert lehetnek olyan szituációk is, amikor az elégedetlen munkavállalók ugyan maradnak tovább, de aztán több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak.

Ez a szituáció olyan magas szintű vezetői kompetenciákat igényel, amikre például egy szálláshelyüzemeltető kisvállalkozás, vagy egy hobbibolt tulajdonosa nagyon ritkán van felkészülve, hiszen nem ez a vállalkozása fő profilja!

Mi többszörösen levesszük a terhet a válladról: nemcsak kézben (karban) tartjuk az ingatlant, de az olyan előre kiszámíthatatlan, és súlyos problémáktól is megóvunk a szolgáltatásunk által, amikről általában sem előre, sem utólag nem szokás álmodozni. 🙂

Másik speciális eset: amikor a tulajdonos csinál mindent

Manapság egy vállalkozónak mindenhez IS kell értenie:

  • a szakmájához természetesen a legmagasabb szinteken,
  • az eladáshoz és értékesítéshez szintén profiként kell viszonyulnia,
  • a marketingben is nagyjátékossá kell válnia, ha ki akar tűnni a zajból,
  • a közösségi médiát virtuózként kell kezelnie,
  • az ügyfelekkel való foglalkozást is természetesen mesteri szinten kell űznie,
  • a vállalkozás menedzselése persze egy külön feladat,
  • és akkor még az irodát, üzlethelyiséget és a raktárt biztosító helyiségeket is tökéletes rendben kell tartania – márpedig ezeknél mindig Murphy-törvénye uralkodik: ami el tud romlani, az el is romlik.

Természetesen vannak olyan vállalkozók, akik számára kikapcsolódás a bolt előtt lenyírni a füvet, vagy megszerelni a szivárgó WC-tartályt, vagy a rosszul záródó ablakokkal bíbelődni, vagy a parkolóban sepregetni a lehullott leveleket. De általában nem az a jellemző, hogy a vállalkozás tulajdonosa rajong a tipikusan a legváratlanabb időpontokban előforduló, sokszor hibaelhárítási rutint és szakipari ismereteket is igénylő problémák elhárításáért.

Amikor egy vállalkozásnak telephelye van, úgy tűnhet, mintha folyamatosan a kisebb-nagyobb tüzek eloltásával kellene foglalkozni: hol itt üti fel a fejét egy probléma, hol meg ott tornyosul egy, a szezonalitásból fakadó nagy feladat.

Nos, mi ezt a problémacunamit hidaljuk át az Agena Házmester Szolgáltatással: ott vagyunk ha kellünk, karbantartunk, problémákat oldunk meg és előre is gondolkodunk az ingatlanüzemeltetési, épületgondnoksági feladatok tekintetében. 

Szolgáltatási területeink

Keszthely, Hévíz, Gyenesdiás, Cserszegtomaj, Alsópáhok, Felsőpáhok Rezi, Balatonszentgyörgy, Balatonberény, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics, de ezek csak példák, a Nyugat-Balaton környékén keress bennünket bátran!

Így veheted fel velünk a kapcsolatot:

Agena Házmester Szolgáltatás

Telefon: +36-205-635-431

Email: agenajobs@gmail.com

Mi történik a kapcsolatfelvétel után?

A telefonos vagy emailes megkeresés után helyszíni felmérést végzünk: kollégánk személyesen megy felmérni a területet és a feladatot, megbeszélni az elvégzendő munkákat, egyeztetve az ütemezéseket is. Készülnek havi és negyedéves tervek is az elvégzendő feladatokról, továbbá az akut vagy váratlan esetek kezelésére is kitérünk. Ezek után adunk konkrét, személyre – pontosabban a vállalkozásodra – szabott árajánlatot, amely alapján vállalkozói szerződést kötünk.

Ha van még kérdésed, vagy szeretnél árajánlatot kérni, keress bennünket bátran!

Az Agena csapata