Blog

Agena Házmester Szolgáltatás

Agena Házmester Szolgáltatás

Hogyan előzzük meg az ingatlan körüli elháríthatatlan problémákat anélkül, hogy a nap 24 órájában csavarhúzóval és kalapáccsal kellene készenlétben állnunk?

Az Agena Házmester Szolgáltatásával

Egy ház/lakás körül mindig tornyosulnak a tennivalók. Karbantartás, javítások és fejlődni, szépíteni is szeretnénk, de az ingatlan állagának megóvása és fejlesztése elképesztő energiákat igényel.

Amikor nincs semmi rendkívüli gondunk, minden megfelelően működik, olyankor is felsejlik előttünk, hogy ez valószínűleg csak a vihar előtti csend, mert hamarosan kiderül valami, amihez megint szerelőt, szakembert, kőművest, ácsot vagy egy komplett karbantartó kommandót kell hívnunk.

Az Agena Házmester Szolgáltatásával karbantartható az ingatlan, így megelőzhetőek a lehető legköltségesebb problémák, és persze az is, hogy az ingatlantulajdonosként állandóan azzal kelljen foglalkoznod, hogy éppen mi romlott el.

Mi az Agena Házmester Szolgáltatás?

A házmester szolgáltatás egy olyan szolgáltatás, amely a ház körüli kisebb-nagyobb munkák elvégzéséről, a karbantartásról, javításról, felújításról, az ingatlan állagának megőrzéséről, az ingatlanról való gondoskodásról szól alapvetően.

A házmester segítséget nyújt az ingatlanban élőknek, dolgozóknak, vagy az ingatlantulajdonosoknak abban, hogy a karbantartási és fejlesztési munkák el legyenek végezve, miközben az időszakos, szezonális és rendkívüli munkák kivitelezésében is segít. A házmester szolgáltatás lefedi az ingatlan állagának és értékének megőrzését, megóvását, természetesen a tulajdonosokkal előre leegyeztetett módokon és keretek között.

A házmester szolgáltatás rengeteg tevékenységet foglalhat magában, és a mai világban sokak számára már az is vonzó lehet, hogy egyáltalán van kihez fordulni a ház körüli feladatok elvégzése ügyében, vagy az akut problémák elhárítása érdekében.

A házmester szolgáltatás általában magában foglalja a házon belüli és a ház körüli terep takarítását, karbantartását és az elvégzendő hibák javításait. A házmester gondoskodik arról is, hogy minden rendben legyen a ház körül, ez által az üzemeltetési költségeken, a javítási költségeken rengeteget lehet spórolni, nem beszélve a kisebb hibákból induló hatalmas problémák megelőzéséről.

Egy jól karbantartott ház és porta biztonságos és kényelmet adó hely a családnak vagy az irodának/üzletnek.

Agena Házmester Szolgáltatás

Az Agena Házmester Szolgáltatásra szükségük lehet magánembereknek és vállalkozásoknak is. Az Agena Házmester az, aki kézben tartja a dolgokat a tulajdonosok helyett és így rengeteg problémát levesz a vállukról.

Agena Házmester Szolgáltatás
Agena Házmester Szolgáltatás

Milyen munkákat végez el az Agena Házmester Szolgáltatás?

– Szervezzük az időszakos munkákat, és egyeztetünk a tulajdonosokkal ezek ütemezésről és a költségekről.

– Megelőző jelleggel karbantartásokat, tisztításokat szervezünk és/vagy végzünk a házban és a ház körül.

– Akut problémák esetén azonnali lépéseket teszünk az elhárításra és a javításra, ilyenek esetében gyorsan bevethetőek vagyunk (ezt nevezik lakásszerviznek, lásd alább).

– A nagyobb horderejű, rendkívüli munkákat is megszervezzük és elvégezzük – például tüzelőösszevágás, kiszáradt fák kivágása, felfűrészelése, télen pedig például a hólapátolást, de az ingatlanon belül is végzünk fejlesztéseket, kisebb-nagyobb felújításokat, a megrendelő igényei szerint.

– Apróságokban is lehet az Agena Házmester Szolgáltatásra számítani: lötyögő kilincs, eldugult lefolyó, csöpögő csap, lefestendő kisebb-nagyobb falfelületek, gazossá váló kertsarok rendbetétele, fűnyírás, tereprendezés, polcok felfúrása, mosogatógép és mosógép bekötése is a mi terepünk, de sorolhatnánk még hosszasan.

– Az Agena Házmester Szolgáltatás keretén belül általában minden olyan munkát el tudunk végezni, amihez nem szükséges hatósági engedély vagy felsőfokú szakmai képesítés.

– Az Agena Házmester Szolgáltatás keretében akár a fizikai munka is szóba jöhet, mert van, amikor nem ügyességre, hanem erős fizikumra van szükség.

A házmester szolgáltatást többféle néven is ismerik a megrendelők: lakásszerviz, házgondnokság, ezermester szolgáltatás, ezek igazából mind-mind ugyanazt fedik le.

Lakásszerviz

Kisebb-nagyobb javítások, hibaelhárítások a házon, lakáson, portán belül. Ide tartozik általában minden olyan praktikus feladat, amiket néhány órán belül el lehet végezni: mosógépbeállítás, mosogatógép bekötés, műszaki eszközök telepítése, bútorszerelés, fal fúrása, polcok felhelyezése, szaniterek behelyezése, lapraszerelt bútorok összeszerelése, beállítása, konyha kialakítása, konyhabútor összerakása, kisebb falrészek burkolása például téglával, kővel, és hasonló, nem nagy horderejű, de pontosságot és rutint igénylő feladatok.

Ezermester szolgáltatás

Azon szakemberek kerülnek az ezermester kategóriába, akik mind a lakásszerviz jellegű munkákat, mind a nagyobb léptékű, több napos és több, különböző munkafolyamatból és szakterületből összetevődő, átfogóbb projekteket is képesek kivitelezni.

Az ezermesterek általában hívásra érkeznek, felmérnek, megállapodnak, elejétől a végéig elvégzik a munkát, és az esetleges közben felmerülő, kapcsolódó feladatokat is megoldják. Hiszen tudjuk: ha valamihez hozzányúlunk, akkor az olyan, mintha meglöknénk egy dominót és aztán sorban dőlne fel a többi is… A specializálódott szakemberek nem vállalnak a szakterületükön túlmutató kapcsolódó munkafolyamatokat, az ezermesterek viszont nagyon sok területhez értenek, és mindegyiken nagy tapasztalatuk és rutinjuk van (mindamellett lehetnek egy-egy szakterület specialistái is.)

Házgondnokság

A házgondnokság azt takarja általában, amikor valaki felügyeletet vállal egy-egy ingatlan fölött, és úgy jár el, mint a gondos gazda: rajta tartja a szemét a dolgokon, és ha szükséges, akkor beavatkozik, és megszervezi a feladatok elvégzését. Arra is van esély, hogy nem ő maga végzi el az adott feladatokat, hanem inkább delegálja, kiszervezi azokat.

Az Agena Házmester Szolgáltatás mindezeket képes lefedni, hiszen mind tevőlegesen, mind a kapcsolati rendszer által képesek vagyunk a felsorolt feladatok ellátására.

Amikre talán nem is gondolnál

A szerelésen, fúrás-faragáson, javításokon, karbantartáson, időszakos ház körüli munkákon túl még nagyon sok mindenre nyitottak vagyunk:

Hivatalos ügyek intézése

Az Agena Házmester Szolgáltatás eseti meghatalmazással gondoskodik akár a hivataloknál történő ügyintézésekről is.

Kertrendezés

A kerttulajdonosok tudják, hogy az élet örökös küzdelem a természet burjánzása ellen, ha van már legalább egy kis kertünk, udvarunk. A ház előtti portát is rendben kell tartani, és ha a fákkal, bokrokkal gondok adódnak, akkor is elkél a segítség, hiszen nem biztos, hogy van otthon eszközünk a kiszáradt, letört, villámcsapott növények eltakarítására.

A térkövek mohásodnak, a fű oda is benő, ahová nem szeretnénk, az elszáradt részek pedig csúfítják az összképet. Ami még tipikus szokott lenni: a kertek elhagyatott, használaton kívüli sarkai mintha önálló életre kelnének, szinte saját ökoszisztémát hoznak létre, és azok rendbetételére már komoly fizikai erő, gépek és akár több nap is szükséges lehet.

Ha kertrendezésről van szó – ami nem kertépítést és nem is termények betakarítását jelenti –, akkor is számíthatsz az Agena Házmester Szolgáltatásra, mert a kertben is mesterek vagyunk.

Árubeszerzés, anyagbeszerzés

Ha az általunk elvégzendő feladatokhoz még alapanyagok vagy konkrét áruk beszerzése szükséges, akkor ezt is vállaljuk, az alább látható óradíjaink alapján. Az anyagról/áruról a számlát a megrendelő nevére kérjük és fillérre pontosan elszámolunk.

Távol élő, idős rokonok támogatása

Akik távol élnek egymástól és csak ritkán találkoznak, azok számára olykor sokkoló lehet az, hogy telefonon beszélgetve minden úgy tűnik, hogy rendben van például az idős szülőkkel, de aztán személyesen meglátogatva őket kiderül, hogy semmi sincs rendben, mert minden elromlott, semmi sem használható, a csapok csöpögnek, a kályha nem fűt, nincs összevágva a tüzelő, és az odajáró kóbor macskák is jobb bőrben vannak, mint a háziak. Nagyon nehéz naprakészen gondoskodni a távol élő idős rokonokról, mert láncolatban, egyidejűleg, gyors egymásutánban tudnak leromlani a dolgok, ahogyan az egészségük is hanyatlik a kor előre haladtával.
Ettől persze még nem szorulnak mindennapi gondoskodásra az idősek, de senkinek nem válik kárára, ha valaki odafigyel rájuk és segít, vagy értesíti a hozzátartozókat, ha bármi beavatkozás szükséges. Ezt fel lehet fogni egyszerű odafigyelésnek is, de a szomszédoktól nem lehet elvárni ilyet, míg szolgáltatásként abszolút az ár-érték arányban a leginkább megtérülő befektetések közé tartozik az Agena Házmester Szolgáltatást megbízni a feladattal.

Kerti helyiségek, garázsok rendben tartása

Kisebb-nagyobb felépítmények, melléképületek, garázsok rendben tartására is számíthatsz ránk. Kiemelten kedvenc feladatunk az elvadult kertek-telkek kitakarítása, rendbetétele.

Agena Házmester Szolgáltatás céges ügyfeleknek>>

Mi nem tartozik az Agena Házmester szolgáltatásba?

– Gázszerelés, kazánszerelés, kéményszerelés;

– néhány napnál nagyobb volumenű építőipari tevékenységek, és úgy általában az átfogó építőipari kivitelezések;

– szálláshely üzemeltetés – házgondnokságot vállalunk, de a szállóvendégekkel nem áll módunkban foglalkozni;

– takarítás – az elvégzett munkáink után feltakarítunk, de alapvetően nem a takarítás a fő mesterségünk, tehát ilyet külön nem vállalunk;

– zárfeltörés, megfigyelés, nyomozás,

– kertépítés, terménybetakarítás, szüretelés és hasonló, kerti idénymunkák, amik túlmutatnak a kertrendezésen, kerttakarításon, kertet érintő rendben- és karbantartáson.

Mennyibe kerül az Agena Házmester szolgáltatás?

Minden tevékenységnek lehet egyedi ára, amit alkalmanként is lehet egyeztetni, de általában óradíjjal dolgozunk, ami a havi házmester szolgáltatásunk alapját is képezi. Ez utóbbi olyanok számára remek megoldás, akik állandó jelleggel igénylik a rendszeres és ciklikusan ismétlődő munkákat, például cégek esetében>>

Havi díjas házmester szolgáltatás – Agena Házmester

A havidíjas házmester szolgáltatásunk óradíj alapú, csak így az eseti megbízások óradíja helyett kedvezőbb árat tudunk kalkulálni – eseti óra és félóra díjainkat lásd alább.

Vállalkozások számára havidíjas házmester szolgáltatás: telephely- és üzlethelyiség menedzselés, amibe minden és bármi is beletartozhat.

Kérj időpontot ingyenes felmérésre, egyeztetésre: +36-205-635-431.
Ügyfeleink általában havi 10-15-20 órás időkeretet igényelnek. Minden elvégzett munkát és minden felszámított órát dokumentálunk és referálunk róluk.

Magánszemélyek számára havidíjas házmester szolgáltatás: Azoknak való a leginkább, akik például idős szüleikről szeretnének az elvégzett ház körüli munkákkal gondoskodni, de nincs rá lehetőségük, hogy ezt saját kezűleg vagy személyesen tegyék meg. Ilyen esetben az Agena Házmester gondoskodik a ház körüli munkákról az előre egyeztetett tevékenységek körében, egy előre kialkudott havidíjért cserében. A havidíj egyedileg kerül megállapításra minden ügyfélnél, az előre leegyeztetett feladatok és a rájuk számolható munkaórák száma tükrében.

Az elvégzett munkákat magánszemély ügyfeleink részére is dokumentáljuk – fotók és videók is kérhetők – és online és papír alapú riportokat készítünk róluk a megrendelő számára, minden hónapban.

Rendkívüli esetekben is rendelkezésre állunk ilyenkor, tehát ha az előre egyeztetett területeken túl problémák merülnek fel a ház körül, akkor a helyismeretünk révén hathatósan tudunk segíteni akár a megoldásban, akár a megfelelő szakember gyors megtalálásában is.
Példa: rendszeres feladatvégzésre szerződünk kerti munkákra, tereprendezésre, fűnyírásra, tüzelő előkészítésére, havi 8 órában, és ezt el is végezzük hónapról-hónapra. De közben a házban csöpögni kezd egy csap, és bár ez nincs benne a keretszerződésben, de aktuálisan egyeztetve, külön óradíjas díjazásért ebben is tudunk segíteni, ráadásul ami nagy előny: szinte azonnal.
Fordítva is lehetséges: a havi megállapodás keretében a házon belüli kisebb-nagyobb javításokat, karbantartásokat elvégezzük, de időközben egy vihar letör néhány ágat a kertben az egyik fáról, így, ha a megrendelő igényli, külön szolgáltatás keretében elvégezzük annak a levágását, felfűrészelését, eltakarítását is.

Üresen álló ingatlanok

Az év nagy részében nem lakott, üres ingatlanok házmesteri teendőit is elvégezzük, vállaljuk a felügyeletet és referálunk a helyzetről, igény szerint. Például heti 1 órás keretbe egy bejárás, a rend fenntartása és a problémák feltárása jócskán beleférnek.

A havidíjat előre kérjük kifizetni számla ellenében a szerződéskötés után, hiszen így tudjuk fenntartani és delegálni a szükséges munkaórákat az adott ügyfélhez. Az újabb havidíj hófordulókor esedékes, az első havidíj megfizetése lesz a hóforduló napja.

Óradíjak – Agena Házmester Szolgáltatás

Általánosságban óradíjakkal dolgozunk, és ezeket közzé is tesszük, hogy esetlegesen könnyebb legyen a nagyságrendet kikalkulálni. Az árak bruttó árak.

Van, hogy csak 2-3 héttel későbbre tudunk időpontot adni, tehát érdemes nem várni az egyeztetéssel!

Hétköznapi óradíjak

Első óra díja: 8000,- Ft/fő – előre egyeztetni fogjuk, hogy egy vagy két főre lesz-e szükség a feladathoz. A legtöbb esetben egy fővel kell számolni, de ezt a feladat függvényében pontosan megmondjuk előre.

Első óra után félórás elszámolással a díjak a következők: 4000,- Ft/30 perc/fő. Minden megkezdett fél óra számít.

Hétvégi, esti óradíjak

Ha szükséges és elengedhetetlen, akkor hétvégén is szóba jöhet a munkavégzés, vagy esetleg koraesti órákban. Ilyenkor magasabb óradíjjal kell számolni:

Első óra díja: 15000,- forint/fő – előre egyeztetni fogjuk, hogy egy vagy két főre lesz-e szükség a feladathoz, általában egy fővel kell számolni a legtöbb feladatnál.

Első óra után félórás elszámolással a díjak a következők: 7500,- ft/30 perc/fő.

Kiszállási díjak – Agena Házmester Szolgáltatás

Minimális kiszállási díjjal dolgozunk, kilométerenként 15 forinttal, melyet bizonyos szolgáltatások árában nem számítunk fel, és Keszthelyen belül alapvetően nem kell külön kiszállási díjjal kalkulálni. Minden esetben külön egyeztetünk erről a feladat kapcsán és a hely pontos ismeretében.

Parkolási díj felszámítása

Sajnos a parkolási díjakat nem tudjuk beszámítani az árba, hiszen az elve tisztességtelen lenne azokkal az ügyfelekkel szemben, akiknél nem adódik parkolási költség. Ezért az esetleges parkolási díjakat külön egyeztetjük és elszámoljuk, ezek ugyebár néhányszáz forintos tételek szoktak lenni, de a jó üzleti kapcsolat alapja a pontos elszámolás, és mi ehhez tartjuk magunkat.

Ezek a díjak nem tartalmazzák a felhasznált anyagok díját! Az anyagköltség a megrendelőt terheli.

Példák elvégzett munkák díjazására – Agena Házmester Szolgáltatás

Mivel rengeteg tevékenységet és feladatot el tudunk végezni, ezért a teljesség igénye nélkül felsorolunk néhányat a legismertebbek és leggyakoribbak közül, amikkel talán már küzdesz is éppen. Ezek olyan feladatok, amik néhány órába beleférnek, ha egyébként más, rájuk rakódó probléma nem nehezíti a helyzetet.

Mosógép, mosogatógép bekötése a víz és csatornahálózatba, meglévő leállásokba – 1 óra, tehát 8.000,- Ft

Csaptelep cseréje, bekötése – 1 óra, tehát 8.000,- Ft.

Fűnyírás nagy kertben – 2 óra, tehát 16.000,- Ft.

Fűnyírás kis kertben – 1 óra, tehát 8.000,- Ft.

Gardrób szekrény összeszerelése, biztonságos rögzítése (IKEA) – 2 óra, tehát 16.000,- Ft.

Lapraszerelt bútorok összeszerelése – 2-3 óra, tehát 16.000-24.000 Ft.

Mozgásérzékelős lámpa bekötése – 1,5 óra, tehát 12.000,- Ft

Penészes falrész (hőhíd pl. a sarokban) letakarítása, fertőtlenítése, lefestése – 3 óra, tehát 24.000,- Ft. (A penészedés fő gyökérokát nem tudjuk megszüntetni néhány óra alatt, de szaktanácsot tudunk adni.)

Polc rögzítése, fúrással: 1 óra, tehát 8.000,- Ft.

Beázás feltárása, megszüntetése falon – 3-4 óra, tehát 24.000-32.000,- Ft.

WC-tartály szerelése, cseréje – 1 óra, tehát 8.000,- Ft.

Laminált padló lerakás, szegőléccezéssel – 8 óra, tehát 64.000,- Ft. (Ez egy 20 négyzetméteres szobánál 3200 forintra jön ki négyzetméterenként.)

Falpanel felszerelése, rögzítése – 2 óra, tehát 16.000,- Ft.

Csillár felszerelése – 1 óra, tehát 8.000,- Ft.

Villanykapcsoló, konnektor bekötése vagy cseréje – 1 óra, tehát 8.000,- Ft.

Okos izzó vagy konnektor bekötése, beállítása – 1.5 óra, tehát 12.000,- Ft.

Karnis felfúrása, rögzítése – 1 óra, tehát 8.000 Ft.

Ha már ott vagyunk…

Tipikus szokott lenni az, hogy ha már odamegyünk egy munkára, akkor még továbbiak bukkannak elő az ügyfelek lelkesedése által, és akkor azokat is megoldjuk egy füst alatt. Ez teljesen természetes igény, ilyenkor is óradíjjal, illetve az első órát követően félórás díjazással érdemes számolni alapvetően.

Mi tehát a teendő?

Mindenekelőtt mentsd el a telefonszámunkat: +36-205-635-431 – Agena Házmester Szolgáltatás

Ha már van valamilyen megoldandó problémád, akkor hívj bennünket azonnal, hogy tudjuk egyeztetni a továbbiakat!

Ha még nincs semmilyen problémád, akkor is jól fog jönni a telefonszámunk a közeljövőben.

Mert előbb-utóbb mindenkinek szüksége lesz egy házmesterre!

Az Agena csapata