Blog

Szakemberkereső

Szakemberkereső

Hogyan keressünk szakembert?

Csöpög a csap. Nem öblít a mosógép. Ki kellene vágni egy fát az udvaron. Valaki lenyírhatná végre a füvet, de nemcsak most, hetente…

A nagyszülők sírkövét fel kellene újítani. Valami kopog az autó jobb hátsó kerekénél. El kellene hozni Pestről egy csomagot. El kellene vinni Pestre egy csomagot.

Állandóan kifagy a mobil. Döcög a számítógép és még zúg is, mint egy traktor. Nincs, aki megírja helyettünk a szöveget a weboldalra. Nincs, aki beállítsa a hirdetéseket a Facebook-on. Tanács kellene a munkaerő toborzáshoz… Ja igen, új munkatárs is kellene, mert végre elkezdtek visszaszállingózni az ügyfelek!

Ezek a problémák és kihívások naponta egyetlen ember fején is átszáguldozhatnak, méghozzá tetszőleges sorrendben, akár állandóan ismétlődve is.

Mindannyian szembesültünk már vele, hogy ha kellene egy segítő kéz, és mondjuk rákeresünk a nagy keresőkben, akkor a hirdetésekben nem éppen a releváns, helyileg illetékes találatokat kapjuk. De nem akadunk fenn ezen, átevickélünk 5-6 telefonhívás után a normál találatokra, hát azoknál meg azt látjuk, hogy nem éppen frissek az oldalaik…

Elmegy a kedvünk, ezért stratégiát váltunk, megyünk a Facebookra, és ott érdeklődünk:

– Tud valaki ügyes mosógépszerelőt a környéken? – tesszük fel a kérdést egy helyi Facebook csoportban, és ha szerencsénk van, akkor kapunk ismét 5-6 ajánlatot, és kezdhetjük újra a telefonálgatást. Az egyik nem ér rá, a másik már nem is foglalkozik ezzel, a harmadik fel sem veszi, és végül nagy küzdések árán, de találunk szerelőt, és tökéletesen elégedettek leszünk a munkájával is.

Majd másnap döbbenten vesszük észre, hogy most meg a klíma nem akar beindulni…

Tényleg minden nap tortúrákon kell végig verekednünk magunkat, hogy valamennyire működjenek az eszközeink?

Tényleg hálát kell adnunk esténként, ha túléltük a napokat úgy, hogy nem volt semmi gond és nem kellett sem szerelőt, sem szakembert, sem szolgáltatót vadásznunk?

Természetesen nem ilyen rossz a helyzet, mint amit felvázoltam. Mármint általában véve nem ilyen rossz a helyzet. Ugyanis bizonyos területeken nagyon rossz és egyre rosszabb: alig lehet szakembert találni, ha mégis, akkor hónapok múlva érnek rá, és bizony sokszorosát kérik el, mint egy-két évvel ezelőtt.

Az a helyzet állt elő, hogy jóval nagyobb a kereslet, mint a kínálat. Ennek természetesen árfelhajtó hatása van, ebben kivetnivalót nemcsak nem találhatunk, de nem is illik kivetnivalót keresni. Mindennek az az ára, amit a piac megfizet.

De a piac vásárló oldalán lévők – a szolgáltatásokat igénybe venni igyekvők – mostanában eléggé gyakran érzik magukat elárvultnak és magányosnak, de vannak, akiknek a „kiszolgáltatott” jelző is eszükbe jut olykor…

Nem tudunk azon segíteni, hogy több legyen az elérhető szolgáltató. De azon igen, hogy a meglévők, ha szeretnének, elérhetőbbek legyenek az ügyfeleik számára.

Nálunk a hirdetések időről-időre megújítást igényelnek a hirdető részéről, ezért az nem fordulhat elő, hogy elavultak, vagy már nem aktuálisak az információk. Valóban aktív, elérhető cégek hirdetnek nálunk, így, ha itt keresel szakembert a bármilyen problémádra, akkor biztosan olyat fogsz találni, aki odafigyel a megjelenésre, tehát elérhető lesz számodra.

Használd a helyet is a keresésekben – Pl. Zala megye –, hogy a hozzád legközelebbi találatokat találd meg elsőként!

Szakemberek a teljesség igénye nélkül, akiket már nálunk is megtalálhatsz:

Férfikéz otthonra – nincs mindig mesterre szükség, de sokszor van ezermesterre. Aki felszerel, kicserél, felrak, megjavít, fúr-farag, és bármi mást megcsinál, ami neki apróság, az ügyfél számára viszont megoldhatatlan probléma. Volt eddig. Mert most már van, aki megoldja – Monor és vonzáskörzetében.

Szerkezetlakatos munkák – Kapu, korlát, kerítés, kocsibeálló, melléképület, lépcső vázát fémből szeretnéd, hogy a lehető legstabilabb legyen? Itt a szakember, aki fémszerkezeti igényeidet felméri, megtervezi és kivitelezi a munkát.

Lindab lemeztető készítése – a méltán nagy sikernek örvendő Lindab lemeztetőhöz profik kellenek, de a kapcsolódó munkák elvégzésében is segítenek, mint amilyen az ereszcsatornázás, hőszigetelés, tetőépítés és átépítés, és még sorolhatnánk. Ráadásul az ország egész területén!

Itt tudod a további hirdetéseket böngészni>>

Milyen szakemberre lenne szükséged? Nem találsz nálunk ilyet? Írd meg nekünk, intézkedünk!

(agenajobs-kukac-gmail.com)